vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

Jerkovčanke obranile naslov

Metković, 24.4.2005. - Nakon četiri dana i odigranih 48 utakmica na Završnici državnog prvenstva za djevojčice rođene 1990. i kasnije poznat je prvak. To je drugi put za redom ŽRK "Jerkovac" iz Metkovića. Na, do sada, najmasovnijoj rukometnoj manifestaciji održanoj u gradu rukometa sudjelovalo je 14 klubova iz cijele Hrvatske sa preko 200 rukometašica.
Igralo se u Gradskoj dvorani i Dvorani Gimnazije koje su jedna do druge što je, svakako, organizatorima (ŽRK "Metković" i ŽRK "Jerkovac") olakšavalo posao. Prikazani rukomet je bio kvalitetan iako se u utakmicama u koje su igračice ulazile preopterećene rezultatom zamjećivala nervoza što se znalo odraziti na igru obje ekipe. Rukometašice Jerkovca jučer su nakon poraza od "Podravke" u drugoj utakmici protiv "Dalmatinke" iz Ploča do pred sam kraj vodile dva gola razlike i kad su svi očekivali pobjedu Pločanke su sa dva uzastopna pogotka uspjele izjednačiti koju sekundu prije kraja. Nakon izvođenja sedmeraca slavile su Metkovke i tako se plasirale u skupinu za borbu od 1. – 3. mjesta.

U prva današnja utakmicu, koje su igrale protiv "Podravke", cure iz "Jerkovca" ušle su sa velikim grčem, no čini se da ni kod Koprivničanki situacija nije bila drukčija. Tek u 10. minuti gošće su povele sa 0:1, a taj je rezultat svijetlio na semaforu na kraju prvoga poluvremena. Početkom drugog poluvremena igra se nije mijenjala pa su domaće tek u 18. minuti uspjele smanjiti na 1:2. Do izjednačenja su došle u 24. minuti, a samo nekoliko sekundi prije kraja uspjele su izboriti sedmerac kojega su realizirale i izborile tešku pobjedu od 6:5 na opće oduševljenje svojih navijača.

 Kako su Koprivničanke prije toga pobijedile "Cetinu" sve je ovisilo o zadnjoj utakmici "Jerkovac" – "Cetina" početkom koje je izgledalo da će domaće nastaviti nervozno jer su gubile 0:3. Na svu sreću cure su uspjele pronaći igru, a naročito im je pouzdanje podigla Ana Nikolić svojim pogotcima sa krila.

Nakon izjednačenja u 14. minuti razlika se do kraja samo povećavala pa je konačni rezultat bio 14:6. Mnogobrojni navijači, koji su sve ove dane žestoko bodrili naše cure, nahrupili su u teren radujući se skupa s njima na obrani titule državnih prvakinja. Za one koji ne znaju značajno je napomenuti da se ŽRK "Jerkovac", koji postoji tek tri godine i djeluje pri OŠ "Don Mihovila Pavlinovića", natječe u jedinstvenoj Hrvatskoj ligi do uzrasta mlađih kadetkinja, nakon čega mnoge igračice prelaze u ŽRK "Metković" koji se uspješno natječe u Drugoj hrvatskoj ligi. Poredak prvih šest ekipa je sljedeći: 1. Jerkovac, 2. Podravka Koprivnica, 3. Cetina Sinj, 4. Dalmatinka Ploče, 5. Dugo Selo 55, 6. Makarska.

Najbolja sedmorka – među njima su: najbolje desno krilo Ana Nikolić i lijevi vanjski Marina Glavan iz ŽRK "Jerkovac.