vijesti www.metkovic.hr

 Policija

Tijekom vikenda 18 prometnih nesreća

Metković, 2.9.2013. - Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 18 prometnih nesreća, u kojima su 2 osobe teže, a 11 ih je lakše ozlijeđeno.
    Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici poduzeli su 570 represivnih mjera od čega izdvajamo 255 zbog prekoračenja brzine i 25 zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Iz prometa je isključeno 26 vozača i 3 vozila.
    U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 31.kolovoza, oko 4 sata, u ulici Put dr. Ante Starčevića u Župi dubrovačkoj jedna je osoba teže, a tri su lakše ozlijeđene. Upravljajući osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka 18-godišnjak je vozeći pod utjecajem alkohola od 1,14 g/kg, izlaskom iz nepreglednog zavoja, izgubio nadzor nad vozilom i udario u betonski zid.
    U ovoj prometnoj nesreći teže tjelesne ozlijede zadobio je 18-godišnji putnik u vozilu koji je zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici, dok su vozač i dvojica 19-godišnjih putnika lakše ozlijeđeni te su nakon ukazane liječničke pomoći pušteni kući.
    Ovim putem još jednom pozivamo vozače na pojačani oprez u blizini škola i vrtića kao i uvijek kada zapaze djecu uz prometnice radi što veće sigurnosti djece – stoji u priopćenju PU dubrovačko-neretvanske.