vijesti www.metkovic.hr

 Policija

Policija pojačava nadzor prometa

Metković, 7.11.2013. - Iz PP Metković obavještavaju građane da se približava Martinje - narodni običaj proslave krštenja mošta. S obzirom da to tradicionalno prati povećana konzumacija alkoholnih pića te da se nemali broj sudionika u prometu u alkoholiziranom stanju upušta na vožnju, Policijski službenici PP Metković će u razdoblju od 8. do 11. studenoga na prometnicama pojačano nadzirati sudionika u prometu.
    Policija upozorava i savjetuje sve sudionike u prometu da se pridržavaju zakonskih propisa, da se ne upuštaju u upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i opijata, kako bi se izbjegle neželjene posljedice u prometu. Alkohol, odnosno utjecaj alkohola kod vozača u kombinaciji sa drugim težim prekršajima, najčešće rezultira događanjem najtragičnijih prometnih nesreća, uz često smrtno stradavanje sudionika u tim prometnim nesrećama.
    Možda će najveći motiv za odgovorno ponašanje biti navođenje podataka. Tijekom razdoblja siječanj – listopad 2013. na području PP Metković dogodile su se 83 prometne nesreće, od kojih su četiri s poginulim osobama, s ozlijeđenim osobama je 31 nesreća, a s materijalnom štetom 48. Osim četiri smrtno stradale osobe u tim prometnim nesrećama teško je ozlijeđeno 6 osoba, a lako je ozlijeđeno 36 osoba.