vijesti www.metkovic.hr

 Policija

Velike zapljene droge na Kleku

Metković, 16.11.2013. - Tijekom ovog tjedna na graničnom prijelazu Klek u dva navrata spriječen je pokušaj krijumčarenja 46 380 gr droge marihuane, a koja droga je otkrivena u prerađenim prostorima prtljažnika dva osobna vozila. Tim povodom u sjedištu Policijske uprave dubrovačko-neretvanske danas je održana konferencija za medije kojoj su nazočili Đuro Đurković, voditelj Službe kriminalističke policije i Zoran Pulić, načelnik Postaje granične policije Metković.
  Naime, u nedjelju, 10. studenog, u preinačenom dijelu prtljažnika automobila Mercedes, albanskih nacionalnih oznaka, između zadnjeg sjedišta i rezervoara, pronađeno je 58 paketa marihuane, ukupne težine 31 420, 18 gr. Vozilom je upravljao 38-godišnji državljanin Albanije koji je uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.
  U četvrtak, 14.studenog, u 23.05 sati, na istom graničnom prijelazu ulaznoj graničnoj kontroli pristupio je automobil BMW, makedonskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 30-godišnji državljanin Makedonije. Tijekom obavljanja granične kontrole od strane policijskih službenika Postaje granične policije Metković i službenika carine također su uočene preinake u prtljažniku automobila gdje su pronađena dva paketa karakteristična za pakiranje opojnih droga. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama vozač je uhićen i doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku, policijski službenici obavili su detaljnu pretragu automobila, kojom prilikom je u pregrađenom prostoru iza zadnjeg sjedišta pronađeno 14 paketa s ukupno 14 959,9 gr marihuane.
  Sveukupna tržišna vrijednost zaplijenjene marihuane procjenjuje se na oko 700 tisuća kuna, dok bi ova količina u uličnoj preprodaji na području Republike Hrvatske dosegla iznos od oko 2 300 000 kuna.
  Po završetku kriminalističkih istraživanja, osumnjičeni državljanin Albanije i Makedonije, su uz kaznene prijave dovedeni u nadležno državno odvjetništvo u Dubrovniku, a potom sucu istrage koji im je odredio istražni zatvor.
  Ovim zapljenama nastavljen je niz zapljena velikih količina droga na području PU dubrovačko-neretvanske, bilo da se radi o zapljenama u suradnji sa službenicima carine na graničnim prijelazima ili na ostalim područjima pokrivanja ove Policijske uprave. Napominjemo kako je od početka ove godine u ovim većim zapljenama Postaja granične policije Metković zaplijenila skoro 70 kg marihuane, dok je na području cijele Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zaplijenjeno više od 380 kg marihuane.