vijesti www.metkovic.hr

 Politika

Konstituirano Gradsko vijeće

Metković, 7.6.2005. - Danas je u Zgradi političkih stranaka održana Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća temeljem rezultata izbora od 15. svibnja. Na Sjednici su bili svi vijećnici sa triju lista koje su prešle izborni prag.
Nakon što je utvrđen kvorum predsjednik Mandatnog odbora Marko Marušić pročitao je izvješće o rezultatima izbora i pozvao vijećnike da se izjasne o prihvaćanju mandata. Sa Nezavisne gradske liste Stipe Gabrića svoje mandate u mirovanje stavili su Stipo Gabrić, Mato Mustapić i Viktor Plećaš. Tako su u Gradsko vijeće ušli: Darka Volarević, Mario Batinović, Mato Mustapić, Nikša Kaleb, Ljubomir Rezić, Zdravko Volarević, Marko Marušić, Mira Jurković, Mile Vidović, Ante Puljević - Antiša, Baldo Ilić i Ante Plećaš sa NGL Stipe Gabrića, Igor Vidović, Miće Suton, Višnja Bukvić, Anda Marević-Tošić i Ivica Obrvan sa liste HDZ-a i Stipe Parun, nositelj NGL. Nakon verifikacije mandata Sjednicu je, prema Poslovniku, do izbora predsjednika vodio najstariji član Ante Plećaš. Sa jedanaest glasova za i šest protiv za predsjednika Gradskog vijeća grada Metkovića izabran je prof. Mario Batinović, a za potpredsjednika Ljubomir Rezić.
Preuzevši vođenje Sjednice predsjednik Batinović je predložio da se na dnevni red uvrsti još osam točaka počevši od izbora gradonačelnika, Poglavarstva itd. To je petoro HDZ-ovih vijećnika primilo s negodovanjem nakon čega su oni napustili Sjednicu, pa je rad nastavljen sa 12 vijećnika koji su sa 11 glasova za i jednim protiv izabrali Stipu Gabrića za gradonačelnika, a Matu Mustapića za zamjenika gradonačelnika. Gradonačelnik je za članove Poglavarstva predložio Maria Obradovića (kultura, prosvjeta i šport), Željka Mordžina (komunalne djelatnosti), Viktora Plećaša (gospodarstvo i financije), Peru Nikoletića (graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštita okoliša) i Vatroslava Vugdeliju (rad, zdravstvo i socijalna skrb). Nakon što je većina vijećnika prihvatila taj prijedlog prešlo se na izbor Odbora za javna priznanja u koji su ušli Mato Mustapić (predsjednik), Ante Nonković (zamjenik), Željko Mordžin, Tonći Jerković i Anđa Vučina. U sljedeće dvije točke prihvaćeni su prijedlozi o davanju suglasnosti na izmjenu Statuta ustanove "Športski objekti Metković" i razrješenju jednog člana Upravnog vijeća Centra za rehabilitaciju "Nada" i imenovanje novog.