vijesti www.metkovic.hr

 Obljetnice

25 godina OŠ Don Mihovila Pavlinovića

Metković, 19.6.2005. - U petak je u GKS-u održana svečana priredba povodom proslave 25. obljetnice Osnovne škole Don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću. Škola je sa svojim radom započela šk. god. 1979./80. i u ovih četvrt stoljeća uspjela se svrstati među najbolje osnovne škole u županiji. Naročito su ponosni na svoj školski vrt za kojega su prošle godine dobili nagradu.
Program je započeo himnom u izvođenju Velikog školskog pjevačkog zbora pod ravnanjem prof. Ljupke Sršen. Zanimljivo je da ta škola osim spomenutoga ima još dva pjevačka zbora, Mali pjevački zbor i vrlo kvalitetan Učiteljski pjevački zbor.

Sve uzvanike pozdravio je ravnatelj Škole prof. Ivan Babić koji se ukratko osvrnuo na razvojni put svoje škole koja djeluje na desnoj strani Metkovića i čiji učenici u nastavnim i izvannastavnim programima nerijetko postižu odlične rezultate na raznim natjecanjima i smotrama. Naravno da iza svega stoji rad njihovih nastavnika i mentora.

Potom je nazočnim djelatnicima i učenicima obljetnicu čestitao metkovski gradonačelnik Stipo Gabrić obećavši uskoro gradnju nove polivalentne školske dvorane.

Nizali su se nastupi Male folklorne skupine, Dramske družine, Učiteljskog pjevačkog zbora, Velike folklorne skupine… Poslije priredbe program je nastavljen svečanom večerom na kojoj su se okupili sadašnji i bivši djelatnici OŠ Don Mihovila Pavlinovića. Pogledajte kako je to sve izgledalo na sljedećim slikama od kojih neke možete klikom uvećati:

                  Mali pjevački zbor

Mala folkolorna skupina izvela je "Kad si sretan"

Igrokaz "Da malo popričamo" nasmijao je publiku

  Učiteljski zbor kao glazbeni predah u igrokazu

  Carla del Ponte kao specijalni gost u igrokazu

Pjesme i plesove donjeg toka Neretve izvela je Velika folklorna skupina


Veliki pjevački zbor i solisti tijekom izvođenja napjeva Greensleeves

Svečana večera. Već nakon predjela zasviralo je...

pa je to bio znak Anki i Željanu da otvore ples...

              što su mladi odmah prihvatili...

           pa je plesni podij za čas bio pun.

Ravnatelj Babić zadovoljan, sve ide "ko po špagu"

Prije 43 godine ona je bila mlada učiteljica, a on njezin učenik. Gospođa Anka Čupić i Ivo Veraja.