vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Moj prvi ples

Metković, 21.6.2005. - Na ljetnoj pozornici Gradskog kulturnog središta, plesna škola «Calypso» iz Metkovića izvela je program pod nazivom «Moj prvi ples» kako bi obilježila završetak još jedne uspješne plesne sezone čiji je ovogodišnji vrhunac bilo sudjelovanje metkovskih maturanata, polaznika Škole, u Quadrille danc parade 2005. gdje su zajedno sa još 18200 maturanata iz još četiri europske države oborili Guinnessov rekord plešući najveću matursku četvorku.
Kako «Calypso» djeluje u gotovo čitavoj dolini Neretve, u programu standardnih i latinoameričkih plesova, na pozornici se izmjenjivalo oko 140 učenika iz Ploča, Komina, Kule Norinske, Blaca i Metkovića, te predstavnici plesne škole «Calipso» sa Širokog Brijega. Pri kraju programa predstavila se i break dance skupina Škole, koja djeluje pod nazivom «TNT», koja je svojim petnaestominutnim programom zapalila prepuno gledalište. - Ponosni smo na sve ono što smo radili tijekom godine, a slilo se u čast maturanata Srednje škole Metković i S. Š. «fra. Andrije Kačića Miošića» iz Ploča. Očekujemo novu plesnu sezonu i nove plesne izazove uz još više polaznika, a posebno puno veći odaziv srednjoškolaca prilikom novog obaranja Guinnessovog rekorda u maturskoj četvorci – rekao nam je Dalibor Dominiković Dado, voditelj Škole.
Uz plesnu školu «Calypso», u organizaciji spektakla sudjelovali su GKS Metković i Turistička zajednica Metković, a Srđan i Valentino Juras zaslužni su za razglas i rasvjetu.
(Ivana Ilić)