vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Susreti djece hrvatskih branitelja

Metković, 27.6.2005. - U Metkoviću je u nedjelju održano Izlučno natjecanje susreta djece hrvatskih branitelja na kojem su nastupile ekipe ličko-senjske, zadarske, splitsko-dalmatinske i dubrovačko-neretvanske županije. Natjecalo se ukupno 564 dijete u malom nogometu, graničaru, odbojci modeliranju, oslikavanju majica, pjevanju, elektronskom pikadu, stolnom nogometu i igranju na playstationu.Natjecanje je organizirala Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata pod pokroviteljstvom Ministarstva obrane i Gradskog poglavarstva Grada Metkovića, a sve se odvijalo na pomoćnom terenu NK "Neretve" gdje su bila iscrtana igrališta i postavljeni veliki šatori.
Natjecatelje i gledatelje pozdravili su Željko Alimić, predsjednik UHDDR u Metkoviću, Mato Mustapić, zamjenik gradonačelnika grada Metkovića te Željko Kulišić, zamjenik župana dubrovačko-neretvanske županije, koji je otvorio Natjecanje. Među natjecateljima je bilo oko šezdeset djece iz Metkovića, a neki su ostvarili izvrsne rezultate pa će nastupiti na Državnom natjecanju početkom rujna na otoku Obonjanu. Tako je u malom nogometu za uzrast 1.-5. razr. ekipa Metkovića osvojila drugo mjesto, Ljubica Prlić je bila prva u modeliranju (1.-5. razr.), Ivana Markota treća u glazbenoj radionici (6.-1. razr.), Duje Malenica i Hrvoje Majić treći u stolnom nogometu (1.-5. razr.), Tomislav Matićević i Antonio Jurica prvi u stolnom nogometu (6.-1. razr.), a Zvonimir Brnas najbolji u igri na playstationu u kategoriji 6.-1. razr.

Predsjednik Gradskog vijeća grada Metkovića Mario Batinović,  predsjednik UHDDR Metković Željko Alimić, zamjenik gradonačelnika Metkovića Mato Mustapić i zamjenik župana DNŽ Željko Kulišić na bini tijekom otvaranja Susreta.

Poslije otvaranja položeni su vijenci na Spomenik poginulim hrvatskim braniteljima, a natjecatelji su počeli svoje nastupe

                          odbojka

                          graničar

                 mali nogomet (mlađi)

                  mali nogomet (stariji)

                       stolni nogomet

                    elektronski pikado

                         modeliranje

                        iscrtavanje majica

                           playstation

Zavaljujući dobroj organizaciji i metkovskim sponzorima natjecateljima nije ništa nedostajalo.