vijesti www.metkovic.hr

 Prometna nesreća

Automobilom naletio na pješaka

Metković, 1.1.2014. - Jutros oko pet i pol sati u Mlinskoj ulici u Metkoviću dogodila se prometna nesreća u kojoj je osobno vozilo naletjelo na pješaka. Unesrećeni mladić je nakon pružene medicinske pomoći u metkovskome Domu zdravlja upućen u KBC Split, a prema neslužbenim informacijama život mu na svu sreću nije ugrožen. Isto tako, neslužbeno saznajemo da se vozač udaljio s mjesta nesreće te je kasnije u Ulici Matice hrvatske udario u parkiran Golf zagrebačke registracije.
    U međuvremenu smo od PU dubrovačko-neretvanske dobili sljedeće priopćenje:
    U prometnoj nesreći koja se jutros, 1. siječnja, oko 5.30 sati, dogodila u Mlinskoj ulici u Metkoviću, 21-godišnji pješak je teže ozlijeđen. Naime, 28-godišnji policijski službenik koji je bio izvan službe, upravljao je automobilom, dubrovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom navedene ulice kada je naletio na pješaka koji se kretao uz rub kolnika. Ozlijeđeni pješak je prevezen u splitsku bolnicu gdje je zadržan na daljnjem liječenju.
    Nakon prometne nesreće vozač je napustio mjesto događaja, a potom je u Ulici Matice hrvatske prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom, udarivši u parkirani automobil, dubrovačkih (zapravo zagrebačkih op. ur.) registracijskih oznaka.
    28-godišnji vozač je ubrzo pronađen, a izvršenim alkotestiranjem izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,99 g/kg.
    Policijski službenik će do okončanja disciplinskog postupka biti udaljen iz službe.
    Očevid ove prometne nesreće obavio je nadležni državni odvjetnik u suradnji s policijskim službenicima.