vijesti www.metkovic.hr

 Policija

Nehotice upucao krivolovca

Metković, 13.1.2014. - U subotu, 11. siječnja, oko 16.30 sati, tijekom organiziranog lova na predjelu Lipovac u Općini Slivno, 31-godišnji policijski službenik, koji je bio izvan službe, je hicem iz lovačke puške nehotice ranio 62-godišnjaka koji je na istom predjelu bio u neovlaštenom lovu te ga tom prilikom teško ozlijedio. Ozlijeđeni 62-godišnjak je prevezen u splitsku bolnicu gdje je zadržan na daljnjem liječenju.
    Na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodio nadležni državni odvjetnik.
    Zbog osnova sumnje da je iz nehaja počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, 31-godišnjak je jučer, 12. siječnja, predan pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.

Švercao 90 kg sira
    Policijski službenici Postaje granične policije Metković su u petak, 10. siječnja oko 15,30 sati na autobusnom kolodvoru u Metkoviću zaustavili 58-godišnjeg državljanina RH koji je tom prilikom u osobnom vozilu dubrovačkih registracijskih oznaka prevozio 90 kg sira. Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni istog dana u jutarnjim satima sir nezakonito unio iz BiH u RH izbjegavši mjere granične kontrole.
    Osumnjičeni 58-godišnjak je prekršajno sankcioniran sukladno Zakonu o schengenskim granicama, a zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora protiv njega slijedi kaznena prijava redovnim putem.