vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Održan Otvoreni gospodarski forum Metković – Neretva

Metković, 2.8.2014. - U Galeriji Gradskog kulturnog središta Metković u četvrtak je održan Otvoreni gospodarski forum Metković – Neretva koji su organizirali Klub izvrsnosti svih struka (KISS) te Udruga Narenta i Udruga obrtnika Metković.
     Nakon što je prisutne uime organizatora pozdravio Marko Kravar, koncept KISS-a ukratko je predstavio njegov voditelj Ante Čikotić. Čikotić je pojasnio da je riječ o građanskoj inicijativi čija je svrha poticanje razvoja projekata okupljanjem i umrežavanjem kvalitetnih pojedinaca, skupina i organizacije, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu, koji će znanjem i iskustvima u područjima svoga djelovanja doprinijeti napretku hrvatske države. Istaknuo je da je svrha foruma da u svakoj sredini u kojoj se održi zaživi ideja KISS-a što je preduvjet da se mreža izvrsnosti s projektima širi na nacionalnoj razini.
     Prvu prezentaciju održala je direktorica tvrtke NESEK d.o.o. Jasna Matulić koja je iznoseći pozitivne primjere suradnje s lokalnim upravama govorila o prostornom planiranju i projektiranju, posebno o modelu integriranog razvoja kojemu je svrha poticanje gospodarstva, ponajprije ekološkom osmišljavanjem prostora.
     Uslijedila je prezentacija dipl. ing. agr. Zorana Starešine koji je govorio kako se može iskoristiti novac iz EU fondova u svrhu konkurentnosti poljoprivrede, uravnoteženog teritorijalnog razvoja i održivog upravljanja resursima.
     Zadnja tema bio je turizam, o čemu je govorio Zrinko Amerl, povratnik iz Kanade, koji je u svome izlaganju, između ostaloga, istaknuo velike mogućnosti koje dolina Neretve ima u razvoju pustolovnog turizma i agroturizma.
     Na kraju su građani postavljali pitanja i iznosili svoja mišljenja.