vijesti www.metkovic.hr

 Gradska uprava

Održana XI. sjednica Gradskog vijeća

Metković, 5.8.2014. - Gradsko vijeće Grada Metkovića jučer je pod predsjedavanjem Marina Veraje održalo svoju XI. sjednicu na čijem su se dnevnom redu našle dvije točaka o kojima je raspravljalo 10 vijećnika.
     Obje točke odnosile su se na izradu i dopunu Prostornog plana uređenja grada Metkovića. Prvom točkom izvan snage stavljena je Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o izradi izmjena i dopuna prostornog plana uređenja Grada Metkovića koju je Gradsko vijeće usvojilo na svojoj X. sjednici održanoj 21. srpnja 2014., a drugom je usvojena nova Odluka o izmjeni i dopuni već spomenute Odluke koja je usklađena sa izmjenama i dopunama u zakonskoj regulativi koje su se u Zakona o prostornom uređenju i gradnji dogodile od 2010. do danas, a također je usklađena i s novim Zakonom o prostornom uređenju koji je Hrvatski sabor usvojio u prosincu prošle godine.
     Obje točke obrazložio je gradonačelnik Petrov, a kako nije bilo rasprave ni vijećničkih pitanja Sjednica je vrlo brzo završila. Kao i obično, možete je pogledati na YouTube kanalu Grada Metkovića .