vijesti www.metkovic.hr

 Šport

UL Crni put pobjednik X. kupa kneza Domagoja

Metković, 6.8.2014. - Vijest koju smo preksinoć bili pripremili omaškom nije uvrštena u sadržaj pa je naknadno objavljujemo. Pobjednik X. jubilarnog Kupa kneza Domagoja lađarska je posada Crnoga puta iz Metkovića.
    Uoči blagdana Gospe Snježne u Vidu je održan X. jubilarni Kup kneza Domagoja na kojem je nastupilo najviše ekipa do sada, njih devet. Uz domaće Domagojeve gusare u lađarskim dvobojima snage su odmjerili još i lađari UL Crni put, SU Crni put, UL Jerkovac, UL Sv. Ilija, KUU Škrapa - Momići, UL Gospa Karmelska – Krvavac, UL Prud te Veterani 4. gardijske brigade. Na stazi s dva okreta, dugoj oko kilometra, najbrži i ove godine bili su lađari UL Crni put.
     Zbog neparnog broja ekipa Kup je započeo tzv. pretkolom u kojem su nastupile ekipe Domagojevih gusara i Pruda, a daljnje natjecanje osigurala je ekipa Domagojevih gusara. Natjecanje je nastavljeno utrkom između dviju ekipa Crnog puta, a uspješnija je bila ekipa UL Crni put koja je među glavnim favoritima za osvajanje ovogodišnjeg Maratona lađa. Uslijedila je utrka između Veterana 4. gardijske brigade i Jerkovca, a dalje su prošli Veterani. U nastavku, UL Gospa Karmelska bila je bolja od UL Sv. Ilija, a prvu seriju utrka zatvorili su Domagojevi gusari pobjedom protiv KUU Škrapa – Momići. U drugoj seriji Crni put bio je bolji od Gospe Karmelska, a Domagojevi gusari od Veterana 4. gardijske brigade. U utrci za treće mjesto nastupili su Gospa Karmelska i Veterani 4. gardijske brigade, a pobijedila je ekipa iz Krvavca. U finalnoj utrci Crni put je očekivano pobijedio domaću ekipu Domagojevih gusara.
     Pokal za 4. mjesto ekipi Veterana 4. grb. uručio je dopredsjednik Udruge lađara Neretve Izvor Škubonja, pokal za treće mjesto UL Gospa Karmelska – Krvavac uručio je predsjednik Udruge lađara Neretve Marko Marušić, za drugo ekipi Domagojevi gusari predstavnik Splitske banke Tomislav Bukovac, a pokal u trajno vlasništvo i prijelazni, rad pok. prof. Tomislava Zubčića – Zupe, pobjedničkoj ekipi Crnog puta udijelila je zamjenica gradonačelnika Katarina Ujdur.