vijesti www.metkovic.hr

 Akcija

www.metkovic.hr povezuje

Metković, 21.10.2005. - Udruga tjelesnih invalida Metković djeluje nešto više od dvije godine i okuplja oko sedamdeset osoba sa tjelesnim oštećenjem iz Metkovića i okolice. Tome broju treba dodati i oko 170 članova Udruge koji nisu invalidi nego pomažu u njenom radu. Kako smo u nekoliko navrata na ovim stranicama pisali o njihovu djelovanju to je zamijetio gosp. Ilija Tošić koji živi u Luconu u Francuskoj.
Gospodin Tošić, i sam invalid, pokrenuo je uz pomoć gospođe Sylvie Demeulle akciju prikupljanja pomoći za UTI iz Metkovića. Odziv je bio neočekivano dobar pa su Francuzi darovali 27 invalidskih kolica, 5 stolaca za obavljanje nužde, stol za ustajanje, 3 stolice sa kotačima, fotelja za teškog invalida, 3 kreveta, stol za masažu, 2 naprave za olakšavanje hodanja, 3 male stolice za ručak u krevetu, 3 aparata sa podizanje sa sjedišta WC-a, 3 plastična aparata za povišenje sjedišta, jastuk za kolica, stolica za kadu za kupanje, naslonjač za krevet, naprava za stavljanje bolesnika u krevet, 4 štapa za olakšavanje hodanja, 5 štaka za lakše hodanje, kolica za gledanje rendgenske snimke.
Od tajnika Udruge Antiše Puljevića doznali smo da sva ova pomagala zauzimaju volumen od oko 30 m kubnih te da rade na organizaciji prijevoza kako bi odmah poslije praznika Svih svetih krenuli u Francusku. On se zahvaljuje gospođi Demeulle i gospodinu Tošiću te kaže da se nada kako će se suradnja nastaviti. Dodao je još da dogodine na ljeto planiraju u goste pozvati gospođu Demeulle i gospodina Tošića kao i njihove kolege koji su sudjelovali u akciji.