vijesti www.metkovic.hr

 Stručni skup

Turistički, gospodarski i intelektualni potencijali doline Neretve

Metković, 9.8.2014. - U organizaciji Udruge studenata doline Neretve jučer je u Galeriji Gradskog kulturnog središta Metković održan stručni skup pod nazivom Turistički, gospodarski i intelektualni potencijali doline Neretve.
     Riječ je o drugom interdisciplinarnom projektu takve vrste, a organiziran je u svrhu podizanja svijesti ljudi i napretka cijelog neretvanskog kraja, ali i Dubrovačko-neretvanske županije i u konačnici cijele Republiku Hrvatsku.
     Okupljene je na početku pozdravio predsjednik Udruge studenata doline Neretve Stipe Plećaš, koji je rekao da će Udruga i nadalje nastojati organizirati slične skupove jer je to jedan od načina da se domaći studente potaknu na veći angažman u lokalnoj zajednici.
     U nastavku su o turističkim i gospodarskim potencijalima u svojim sredinama opširno govorili zamjenik gradonačelnika Metkovića Nikola Grmoja i gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić. O intelektualnim potencijalima doline Neretve vrlo nadahnuto je govorila prof. Nikolina Anković koja je između ostaloga istaknula da je dolina Neretve prema intelektualnom potencijalu koji posjeduje izuzetno bogat kraj jer je intelektualni kapital temeljni materijalni i nematerijalni čimbenik suživota i održivog razvoja u 21. st. Istaknula je da će posla za mlade, školovane ljude biti, ali je najvažnije okupiti ih i dati im prigodu da zajednički rade na boljitku doline Neretve.
     Skup je završen izlaganjem zamjenice župana Marije Vučković koja je govorila o trenutnom stanju i onome što se planira na području Dubrovačko-neretvanske županije.