vijesti www.metkovic.hr

 Izložba

'Oceani boja' Dalie Mioč

Metković, 13.8.2014. - U Galeriji Gradskog kulturnog središta Metković sinoć je otvorena izložba autorice Dalie Mioč pod nazivom Oceani boja. Dalija se svojim Metkovcima predstavila s tridesetak slika u tehnici akril na platnu koje su nastale u protekle tri godine.
     Prigodom otvaranja prisutne je uime organizatora GKS-a Metković pozdravio ravnatelj Milan Kapović nakon čega je o umjetnici i njenim djelima govorila prof. Radojka Bagur.
     Profesorica Bagur rekla je da je Dalijino slikarstvo inspirirano bojama i emocijama koje one donose zbog čega su slike toplih boja, a uz dominaciju kružnih tokova su vatrometno blještave, vedre i radosne. Osvrnuvši se na slike u kojima umjetnica koristi ravna kretanja, prof. Bagur istaknula je da su one mirnije i suzdržanije, ali jednako privlačne. Na kraju izlaganja prof. Bagur rekla je da je ponosna što može otvoriti izložbu u kojoj sudjeluju njene dvije učenice, Dalia Mioč kao autorica predstavljenih akrilika i Antonija Mlikota kao autorica predgovora u katalogu koji prati izložbu. U glazbenom dijelu nastupila je Klapa Žveljarin.
     Za one koji ne znaju, Dalia Mioč (Gabrić) rođena je u Metkoviću, a nakon završene srednje škole odlazi u Zadar gdje završava studij arheologije i sociologije. Slikanjem se počinje baviti 2007., a od 2010. surađuje sa ALM-galerijom iz Zagreba, u kojem trenutačno živi i radi.