vijesti www.metkovic.hr

 Glazba

Bebić izveo sedam novih pjesama

Metković, 22.8.2014. - Sinoć je u dvorištu obitelji Barbir na Verajinu guvnu svoj osmi javni nastup u svome gradu imao metkovski kantautor i šansonijer Branko Bebić, kojemu su se pridružili prijatelji glazbenici i pjevači.
    Gotovo polovinu izvedenih pjesama, za koje je Bebić napisao tekstove, glazbu i aranžmane, publika je sinoć čula prvi put i nalaze se na novom Brankovu CD-u. To su: E moj luzeru; Da mi tebe nije (gosti Branko Medak i Marija Maja Jerković); Došlo je vrime bez veze; Pa mi nekad kapne suza; Ljubio sam što se ljubit' dalo; Jel' ljubav to; Zna san, oduvik zna. Uz njih, ponovno su izvedene Kućo stara (prvi put izvedena prošlo ljeto); S Predolca spušta se večer; Zadnja stara klapa, Jere i Fila, Adio šjor Mate (u izvedbi Branka Medaka) i druge... Još jedna ugodna večer Metkovskoga ljeta u poznatom prostoru u kojemu će 28. kolovoza nastupiti i Tereza Gabrić.
    Bebića su na svojim instrumentima pratili braća Jakov i Martin Barbir te Milan Kapović i Hrvoje Ilić, a zanimljivo je spomenuti i to da mu je pri snimanju pjesme Zna san, oduvik zna (za CD) gitare svirao Vedran Matić.