vijesti www.metkovic.hr

 Humanost

S radom započela Humanitarna zaklada 'Iva Petrušić'

Metković, 25.8.2014. - Odlukom Gradskoga vijeća iz prosinca 2013. započeo je postupak osnivanja gradske humanitarne zaklade koja nosi ime naše svima poznate sugrađanke pok. Ive Petrušić. Svrha zaklade je financijsko i materijalno pomaganje socijalno ugroženih obitelji i pojedinaca s područja grada Metkovića i prigradskih naselja. Nakon devet mjeseci birokratskih peripetija Zaklada je napokon počela s radom.
    Spomenutom Odlukom Gradskoga vijeća i Rješenjem nadležnog ministarstva, prvi upravitelj Zaklade je Krešimir Jurić, a članovi Upravnog odbora su zamjenica gradonačelnika Katarina Ujdur, Marko Kravar, Jelena Kapović, Nikolina Krešić i Jadranko Matić. Upravitelj i članovi UO svoj posao obavljaju volonterski.
    Zaklada trenutno prikuplja novac i ovim putem poziva sve fizičke i pravne osobe da svojim prilogom pomognu njezinomu radu na dobrobit naših socijalno ugroženih sugrađana. Novac se može darovati uplatom na račun Zaklade u Raiffeisen Bank IBAN: HR89 24840081107037437. Treba napomenuti da je svaki, pa i najmanji, prilog hvale vrijedan.
    Uprava Zaklade planira do kraja godine organizirati različite događaje u svrhu prikupljanja novca te stvaranje mreže članova podupiratelja Zaklade i upoznavanja javnosti s njezinim radom, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.