vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

Kadeti ŠR RK Metković prvi u Poljskoj

Metković, 2.9.2014. - Danas nam je iz Škole rukometa RK Metković stigla vijest da su njihovi mladi rukometaši više nego uspješno nastupili na Međunarodnom turniru u poljskome Kielcu. Metkovci su nastupili s kadetima i mlađim kadetima koji su igrali u istoj kategoriji. U vrlo jakoj konkurenciji, nakon dramatičnih obrata, kadeti (dječaci rođeni 1998. i mlađi) pod stručnim su vodstvom trenera Mojmira Majića osvojili prvo mjesto.
   U prvoj utakmici naši su rezultatom 27:17 premoćno pobijedili Wybrzeze Gdansk. U drugome kolu rezultatom 13:22 pobjeđuju ruski Krasnodar, a u trećemu kolu s 21:14 pada KSSPR Konskie.
   Četvrt im dvoboj u skupini donosi sraz s domaćinima turnira Vive Targi Kielce koje su naši momci, u iznimno teškoj utakmici, pobijedili s 15:14 te osvojili prvo mjesto u skupini.
   U četvrtfinalu naše iznenađuje fizički iznimno jaka ekipa Padwa Zamosc, od koje tijekom utakmice gube i s četiri gola razlike. Krajem prvoga poluvremena umjesto Ivana Vekića trener Majić na gol šalje Ivana Grgića koji je čudesnim obranama doveo naše do neriješenoga rezultata 16-16. Pristupilo se izvođenju sedmeraca te je nakon pet izvođača rezultat i dalje bio neriješen 19-19. U nastavku sedmerce uspješno izvodi Josip Vekić, što uz tri obrane Ivana Vekića našima donosi pobjedu od 32-31.
   U polufinalnoj utakmici naše je dočekala SKF Wisla Plock koja je godinama prvak Poljske u tome uzrastu. Na početku drugoga poluvremena na semaforu je pisalo 15-10 za Wislu Plock. Tada trener Majić prelazi na obranu 5-1, naši rade seriju od 7:0 i Poljacima nije bilo spasa. Konačan rezultat utakmice je 19:18 za Školu rukometa RK Metković.
   Finalna se utakmica igrala u dvorani Hala Legionow u kojoj igra poljski prvak Poljske Vive Targi Kielce, za koji nastupa naš Ivan Čupić. Tijekom cijele utakmice Unia Lubin je vodila, u jednom trenutku i četiri razlike, no naši momci još jednom pokazuju sportski karakter i u samoj završnici dolaze do pobjede 16:15. Po završetku utakmice na parketu nastaje veliko slavlje jer su naši imali veliku navijačku podršku mlađih kadeta, kadeta RK Izviđača iz Ljubuškog, RK Medveščaka iz Zagreba, Uprave Škole rukometa RK Metković, kao i naših vozača Kike i Damira. Slavlje je bilo još veće kada se doznalo da je Ivan Vekić proglašen najboljim golmanom turnira.
  Mlađi kadeti, dječaci rođeni 2000. godine i mlađi, zauzeli su posljednje mjesto, no to ne čudi jer su igrali u istoj kategoriji s najmanje dvije godine starijima.
  
Za kadetsku ekipu RK Metkovića – Škola rukometa nastupali su:
Ivan Vekić (najbolji golman turnira), Ivan Grgić, Luka Čupić, Mario Sušak, Mate Nikolić Pinc, Dino Jerković, Zvonimir Srna, Josip Vekić, Petar Jerković, Martino Pehar, Lovre Previšić, Antonio Matičević, Filip Volarević, Mile Matić i Vlatko Petrić Kaka. Trener Mojmir Majić, pomoćni trener Filip Romić.
  
Za mlađe kadete RK Metkovića – Škola rukometa nastupali su:
Nikola Brečić, Ante Jurković, Marko Romić, Marko Šutalo, Mate Gustin, Bruno Vladimir, Lovre Jerković, David Matić, Marko Butigan, Ivan Planinić, Bruno Bošković, Ivica Volarević, Karlo Šetka, Luka Grgić, Luka Obradović, Jure Mijić i Ivan Krstičević. Trener Slavko Ujdur, pomoćni trener Filip Romić.