vijesti www.metkovic.hr

 Šport

ŽNK Neretva se priprema za početak prvenstva

Metković, 8.9.2014. - Jučer su nogometašice Neretve na igralištu Iza Vage odigrale prijateljsku utakmicu protiv prvoligaša ŽNK Split koja je završila 7:0 za gošće iz Splita. Utakmica je odigrana u okviru priprema za nadolazeće prvenstvo za koje se Metkovke pod vodstvom trenera Nevena Majića pripremaju već mjesec dana.
     ŽNK Neretva zaigrat će u Drugoj HNL jug za žene koja se igra na području od Splita do Dubrovnika i u kojoj se natječu četiri kluba. U seniorskoj kategoriji to su Neretva, Glavice iz Sinja te Dalmacija i Marjan iz Splita, a u kadetskoj dva prvoligaša, Ombla iz Dubrovnika i Split, te dva drugoligaša, Marjan i Neretva. Igrat će se četverokružno, što znači da će se u jesenskom i proljetnom dijelu prvenstva odigrati po šest utakmica. Prvenstvo počinje 20. i 21. rujna.
     Iako ŽNK Neretvu tek očekuju prvenstvena natjecanja, prije petnaestak dana dvije su cure dobile poziv za sudjelovanje u ljetnom kampu Hrvatske ženske nogometne reprezentacije do 19 godina koji se održavao od 22. do 26. kolovoza u Sv. Martinu na Muri.
     – Ženski nogomet se sve više razvija, a HNS konstantno prati što se događa na terenu. Tako su čuli za nas i htjeli su da ja osobno pošaljem tri cure. Izabrao sam Ivanu Kolovrat, Jelenu Kešinu i Gloriju Šimunović za koje sam smatrao da su najbolje. Prve dvije su dobile poziv, dok je Šimunović dobila pretpoziv. Kolovrat se pokazala u jako dobrom svjetlu, ali se nije najbolje snašla s curama kojima je to bio deseti ili petnaesti kamp pa nije ušla među 18, ali je ostala na širem popisu. Jela je ušla među osamnaest kao drugi golman i bila je dio Reprezentacije u obje prijateljske utakmice sa Slovenijom. U prvoj utakmici, koju je Hrvatska dobila s 1:0, branila je petnaest minuta i bila je odlična. U drugoj je kod rezultata 2:2 ušla zadnjih 20 minuta i obranila par zicera, a Hrvatska je na kraju dobila 4:2. Jela je također dobila poziv da se 10. rujna u Zagrebu priključi reprezentaciji s kojom će otputovati u Litvu gdje će se od 13. do 23. rujna odigrati prvi krug kvalifikacija za Europsko prvenstvo – rekao nam je trener Majić.
     Treneru je trenutno na raspolaganju 25 cura, a s početkom školske godine taj broj će se popeti na njih četrdeset koliko ih je na klupskom popisu.
     – Upisi i dalje traju i sve cure koje žele trenirati i igrati nogomet dobro su došle. Mogu se javiti upravi Neretve ili meni osobno. Planiramo započeti i sa Školom nogometa za curice do 12 godina. Želimo da ŽNK Neretva bude jedna lijepa priča i da što dulje traje – zaključio je na kraju Neven Majić.