vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Mlađi kadeti NK Neretve pobjednici turnira

Metković, 30.10.2005. - Da uspjesi mladih selekcija NK Neretve nisu slučajnost pokazali su danas mlađi kadeti koji su pobjednici ovogodišnjeg Turnira "Ante Rebac". U uzbudljivoj završnici oni su savladali vršnjake iz NK Zrinjski iz Mostara rezultatom 5:3.
   Turnir "Ante Rebac" održava se svake godine u čast poginulom hrvatskom branitelju Anti Repcu iz Metkovića. Ove godine igrali su dječaci rođeni 1991. i 1992. iz šest momčadi: NK Neretve i NK Metkovića iz Metkovića, NK Neretvanaca iz Opuzena, NK Jadrana iz Ploča, NK Čapljine iz Čapljine i NK Zrinjskoga iz Mostara.
   U utakmici za treće mjesto NK Jadran iz Ploča pobijedio je NK Metković rezultatom 5:0 (3:0). U utakmici su se istaknuli Pločani Rončević i Ćavar sa po dva gola.
   Za veliki prijelazni pehar i ove godine su se borili stari znaci iz NK Neretve i NK Zrinjskoga. Metkovci su krenuli silovito i poveli već u 3. minuti golom Zlatka Kozine. Cijelo prvo poluvrijeme igru su držali na strani Mostaraca ali unatoč mnogim stopostotnim prilikama rezultat je na poluvremenu ostao 1:0 za Neretvu.
   U drugom poluvremenu Mostarci su se trgnuli što je urodilo golom Danijela Damjanovića u 55. minuti. Kako je rezultat do kraja ostao nepromijenjen pucani su jedanaesterci. Odmah na početku veselje za domaće. Neretvin vratar Marko Gujinović obranio je udarac s bijele točke koji je uputio vratar Zrinjskoga Petar Marić. Potom su obje momčadi bile uspješne sve do promašaja igrača Zrinjskoga, nakon kojega je Neretva povela dva razlike. Konačan rezultat 5:3 postavio je Zlatko Kozina.
   Zanimljivo je da je, koliko znamo, ovo treći Turnir za redom u kojem isti rivali o pobjedniku odlučuju jedanaestercima. Prošle godine bio je uspješniji Zrinjski, a prije toga Neretva.
   Za najboljeg vratara proglašen je Petar Marić iz NK Zrinjski, najbolji strijelac sa pet golova je Petar Čotić iz NK Neretve, a za najboljeg igrača proglašen je Zlatko Kozina također iz NK Neretve. Pehare je kapetanima momčadi uručila udovica pok. Repca Živka Rebac, a skulpture najboljim pojedincima predsjednik Skupštine NK Neretva Tonći Jerković.
   Za NK Neretvu igrali su: Marko Gujinović, Josip Pejar, Mateo Vrnoga, Nedjeljko Kaleb, Valentin Zovko, Marino Komazin, Zlatko Kozina, Ivan Obšivač, Domagoj Veraja, Filip Žderić, Petar Čotić, Nikola Brečić, Nedjeljko Bogdan, Petar Soldo, Tomislav Ujdur, Ivan Šutalo, Mate Rebac, Gordan Obad, Valentin Čorić i Roko Ćelić.
   Čestitamo igračima, treneru Bariši Majiću i Upravi kluba na još jednom uspjehu. Jedino je šteta što na utakmici nije bilo više gledatelja jer je prokazan kvalitetan nogomet.

     Kozina siguran za konačnih 5:3

  Kapetan Žderić prima pehar od Živke Rebac

      Zlatko Kozina najbolji igrač turnira