vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

RK Metković 1963 pobjedom započeo nastupe u Prvoj ligi

Metković, 22.9.2014. - Rukometaši RK Metković 1963 sinoć su u pred šestotinjak gledatelja u Gradskoj športskoj dvorani protiv RK Dugo Selo odigrali utakmicu punu preokreta u kojoj su na kraju slavili 42:39 i ubilježili prve bodove.
   Gosti su poveli prvi, dok su domaći u dva napada imali dvije stative. Uslijedila je dominacija Metkovaca, no gosti pod vodstvom Zvonka Kaleba preuzimaju inicijativu, poravnavaju i prelaze u vodstvo koje u jednome trenutku iznosi 9:13. Metkovci uzvraćaju serijom od sedam golova pa im je ta zaliha bila dovoljna da poluvrijeme završe rezultatom 21:17.
    Taktiku brzih napada Dugoselci su nastavili i u drugome poluvremenu, što su prihvatili i domaći, pa su pogodci postizani vrlo brzo. Gostima se to isplatilo jer su sredinom poluvremena prešli u vodstvo, a zatim su do pred kraj utakmice u vodstvu bile čas jedna, a čas druga momčad. Nakon rezultata 35:36 Metkovci pogađaju četiri puta i dolaze na tri gola razlike, ali gosti se ponovno približavaju na jedan. Pogodcima Dominikovića i Jelinića u zadnjim minutama označen je kraj drame pa je Markušiću u zadnjoj minuti ostalo samo da poraz gostiju umanji na 42:39.
   Prevaga domaćih u takvoj utakmici možda u leži u činjenici da su golove postizala desetorica (Jelčić i Paponja po osam, Dominiković sedam, Jelinić šest…), dok su se kod gostiju u strijelce upisala sedmorica (Severec 11, Markušić 8, Lind 7…).Trener Bjeliš svakako je zadovoljan bodovima na samome startu prvenstva, no vjerojatno nije zadovoljan prikazanom igrom jer se ta rulet-utakmica moga i drukčije završiti.
    Metkovce su na njihovom prvom nastupu u Prvoj ligi došli podržati i pobjednici ovogodišnjega Maratona lađari UL Crni put koje je publika burno pozdravila.
   
RK Metković 1963
Ivan Karabatić
Hrvoje Marušić
Krešimir Jelčić 8
Andreas Dominiković 7
Marin Jelinić 6
Ivan Matić 1
Damir Džeba 2
Marko Buntić 1
Drago Dolić -
Nikola Jurković
Andrej Paponja 8
Mario Cvitković
Damir Mataga 3
Jure Kozina 4
Marko Pervan 2
trener: Mario Bjeliš
   
RK Dugo Selo
Ante Duvnjak
Josip Matezović 1
Matija Šimunčić 4
Luka Smolčić -
Dario Begonja 4
Dorian Markušić 8
Ivan Katavić -
Tomislav Severec 11
Kevin Lind 7
Marko Jurakić 4
Domagoj Beljo
Franko Pandžić -
Ivan Ključar
trener: Zvonko Kaleb