vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Druženje povodom Međunarodnog dana kulturne baštine

Metković, 23.9.2014. - Povodom Međunarodnog dana kulturne baštine danas je u okviru redovitih organiziranih aktivnosti za starije u Udruzi Otac Ante Gabrić održano zanimljivo druženje korisnika s profesoricom Katarinom Barišić i učenicima 3. b razreda, smjer odjevni tehničar, iz Srednje škole Metković.
     Učenici su za tu prigodu priredili edukativno predavanje tijekom kojega su prisutne podsjetili na bogatu kulturnu baštinu koju Hrvatska posjeduje poput Dioklecijanove palače, crkve sv. Križa u Ninu, crkvu sv. Donata u Zadru, Starog grada Dubrovnika, crkve sv. Marka u Zagrebu, Vučedola i dvorca Eltz u Vukovaru i mnogih drugih. Prof. Barišić je istaknula raznolikost i vrijednost hrvatske kulturne baštine te važnost njenog očuvanja. U ugodnom ozračju, učenici su zapjevali nekoliko pjesama te kolačima i mandarinama počastili korisnike Udruge koji su im uputili poziv za slijedeća druženja.
     Već u četvrtak, 25. rujna u 9,30 sati održat će se druženje s mag. psihologije Anom Vučković. Tema će biti aktivno starenje i kvalitetno provođenje slobodnog vremena pa se pozivaju zainteresirani stariji sugrađani (oni iznad 60 godina starosti) da dođu u prostorije Udruge Otac Ante Gabrić u Športskoj ulici (nasuprot Gradske športske dvorane).