vijesti www.metkovic.hr

 Predavanje

Recept za uspješno starenje:
Zdrava prehrana, tjelesna aktivnost i životni optimizam

Metković, 26.9.2014. - Udruga Otac Ante Gabrić redovito organizira predavanja na temu skrbi o zdravlju u trećoj životnoj dobi. Jučer su ugostili mag. psihologije Anu Vučković koja je okupljenim korisnicima govorila o uspješnom starenju, tj. onome što ga razlikuje od uobičajenoga starenja.
    Psihologinja Vučković je naglasila da sami utječemo na uspješno starenje. Preduvjet je suočavanje sa starenjem i prihvaćanje toga procesa uz zdravu prehranu, tjelesnu aktivnost i životni optimizam. Korisnici su sa zanimanjem pratili predavanje te svojim primjerima aktivno sudjelovali u njemu. Vučković im je uputila savjet da iz svoga života trebaju odbaciti osjećaj krivnje i žaljenja te da nikada ne govore da su stari za promjene, na što su joj oni zahvalili s nekoliko pjesama.
– Iznenađena sam optimizmom ovih ljudi i aktivnostima u kojima oni sudjeluju u Udruzi Otac Ante Gabrić. Sigurna sam da to unatoč visokim godinama i lošijem zdravstvenom stanju uljepšava njihovu svakodnevicu – rekla nam je mag. Vučković.