vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

Metkovski rukomet prešao Maslenički most

Metković, 28.9.2014. - Nakon dugo vremena metkovski je rukomet prešao Maslenički most pa je to uspjeh sam po sebi, a pobjeda u Ivancu i dva nova boda na startu prvenstva zadovoljstvo čine još većim – rekao nam je trener RK Metković 1963 Mario Bjeliš kada smo ga nazvali nakon što su naši rukometaši više nego uvjerljivo odigrali II. kolo Prve hrvatske rukometne lige.
   Na parketu dvorane Srednje škole Ivanec sastale su se dvije momčadi koje su od ove sezone prvoligaši – domaćin RK Ivančica i RK Metković 1963. Nakon početnoga vodstva Metkovića od 0:1 te izjednačenja i vodstva domaćih s 2:1 krenula je čvrsta obrana Metkovaca koja je – prema riječima trenera Bjeliša – uspjela neutralizirati najbolje igrače Ivančice pa je razlika u golovima stalno rasla na račun gostiju, čemu su pridonijeli i njihovi raspoloženi vanjski pucači. Na poluvrijeme se otišlo sa solidnom zalihom od osam golova razlike (20:12), a u nastavku je bila samo stvar rutine (i očito većeg iskustva Metkovaca) da se rezultat ne ugrozi, nego čak i poveća razlika pa je na kraju semafor pokazivao 26:37. Mario Bjeliš nam je rekao da ne bi nikoga posebno istaknuo jer je momčad djelovala kao uigran kolektiv, čemu su svakako pridonijeli golmani Cvitković s 12 obrana i Karabatić s 4 obrane.
   Među Metkovcima je najraspoloženiji strijelac bio Dominiković s 11 pogodaka, a golove su postizali i Jelčić 1, Jelinić 5, Matić 3, Buntić 2, Zovko 2, Paponja 3, Mataga 3, Kozina 4 i Pervan 3. Našoj je obrani naviše problema zadavao Fran Vujović koji je postigao je 8 golova.
   Je li “prelaskom“ preko Masleničkoga mosta prijeđen i metkovski rukometni Rubikon, tj. je li Alea iacta i hoće li rukomet ponovno postati metkovski brand (tvrdimo da to nikada nije ni prestao biti) znat ćemo uskoro, no čini se da će za dobrobit metkovskoga rukometa trebati regulirati i lokalne rubikončiće. A da prizovemo duh stare Austrougarske koja je to s Neretvom učinila čas posla.
Foto: www.e-ivanec.com