vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Počinju Prosinačke svečanosti

Metković, 2.12.2005. - Večerašnjim nastupom Tereze Gabrić i Darka Matičevića na večeri šansone u GKS-u započinju tradicionalne Prosinačke svečanosti koje će trajati do 27. prosinca. U prosjeku svaki drugi dan Metkovcima se nude predstave, koncerti, izložbe i slični prigodni sadržaji. Među ostalima nastupit će i klapa Cambi, a nakon dužeg vremena kazališni amateri iz MAK-a izvest će novu predstavu. Cjelokupni program pogledajte ovdje.
   Od 21. prosinca o.g. do 10. siječnja 2006. u auli GKS-a bit će postavljena zanimljiva izložba starih božićnih i novogodišnjih čestitaka među kojima su i neke iz 19. stoljeća. Zanimljivo je vidjeti kako su se čestitke mijenjale vremenom, i nabolje i nagore, te kao je nekada pisanje čestitke zahtijevalo vremena i imalo dušu.

Jedna od najkvalitetnijih čestitaka, dodatno ukrašena suhim reljefnim tiskom, otkriva i kvalitetno naličje (detalj dolje).


Božićna čestitka sa motivom u kojem nema ni traga onome u što su se pretvorili božićni blagdani.

Pokušaj zamjene Božića Novom godinom iz 1955. Tri sretna odojka jedva čekaju da im stave jabuke u usta.

Na poleđini čestitke očita je zbunjenost pošiljatelja koji je nakon naslova 'Cienjena Gospođa' naknadno dopisao i 'Drugarica', zlu ne trebalo.