vijesti www.metkovic.hr

 Priopćenje za javnost

Potpora Gotovini

Metković, 11.12.2005. - Danas su mnogi Metkovci otišli put Splita na skup podrške generalu Gotovini. Organizirano su otišli i članovi Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata od kojih smo dobili sljedeće priopćenje za javnost.
  Gradski odbor UHDDR Metković ovim putem izražava punu moralnu podršku uhićenom hrvatskom generalu Anti Gotovini, heroju Domovinskog rata, čovjeku s kojim se poistovjećuje sva moralna, svjesna, domoljubljem i brigom za nacionalnu sudbinu zabrinuta hrvatska javnost. Kao aktivni sudionici Domovinskog rata izražavamo sumnju u realne mogućnosti Hrvatske Vlade da pred Haškim sudom doista uzmogne obraniti Antu Gotovinu i dignitet svetih temelja na kojima je ova država stvorena.  
Stoga pozivamo sve dragovoljce, branitelje i sve građane da dođu na mirni prosvjed koji će se u nedjelju, 11. prosinca održati u Splitu.  
Smatramo daje mirno okupljane hrvatskih građana prije svega čin moralne potpore nacionalnom junaku koji se nalazi u teškoj situaciji, ali i legitimni oblik pritiska na Vladu da, nakon što se maksimalno angažirala oko uhićenja generala Gotovine, pokuša učiniti isto i za njegovu obranu.  
Koristimo prigodu podsjetiti hrvatsku javnost daje upravo sadašnji Premjer, a ondašnji oporbeni čelnik, na skupu potpore Mirku Norcu maksimalno podržao upravo ovakav oblik pružanja potpore zaštiti ljudi i ostalih vrednota proisteklih iz Domovinskog rata. Kao branitelji i dragovoljci molimo Premijera da nas, sada kad je na vlasti, ne naziva ulicom, jer mi to nismo, nego smo organizirana i svjesna nacionalna snaga duboko zabrinuta za opstojnost Hrvatske. Nazivajući nas tako i sumnjajući u dobronamjernost našeg oblika pružanja potpore, ne samo generalu Gotovini, nego i svim progonjenim i nepravedno optuženim i osuđenim hrvatskim časnicima i vojnicima, Premijer doista baca ružnu sjenu na iskrenost svog ranijeg angažmana na skupu potpore Mirku Norcu i drugim skupovima.