vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Caffe bar Jerry pobjednik turnira

Metković, 28.12.2005. - Na Božićnom malonogometnom turniru "Metković 2005." nastupilo je 56 ekipa i odigrano 115 utakmica. Ekipe su bile svrstane u skupine U-18 i seniori. Jučerašnja završnica privukla je u gradsku dvoranu oko 2000 gledatelja koji su, osim završnih natjecanja, vidjeli i revijalnu utakmicu ekipa Darija Srne i Sergeja Jakirovića.

   U skupini U-18 momčad "Salon biljar Pasage" iz Čitluka pobijedila je vršnjake "Pizzeria Milano" iz Metkovića rezultatom 3:1. Najbolji strijelac sa devet golova bio je Tomislav Bevanda iz Čitluka, a za najboljeg igrača proglašen je njegov suigrač Marko Grgić.
   Nakon juniorske završnice na teren su istrčale nogometne zvijezde Dario Srna i Sergej Jakirović sa prijateljima. Sa Srnom su igrali Igor Štimac, Hrvoje Veić, Ivica Pirić, Daniel Vušković, Mario Carević, Teo Jakirović i Martino Sprčić. U drugoj ekipi uz Jakirovića bili su Enver Jakirović, Mile Bebić, Mario Guinović, Ante Volarević Džaja, Nino Bule, Emir Spahić, Darko Zeljić, Lukša Veraja, Dragan Bezer i rukometaš Marijo Bjeliš. Nogometni znalci pokazali su puno lijepih poteza pa ni golova nije nedostajalo. Pobijedila je Srnina ekipa rezultatom 5:3, a golove za pobjednika postigli su Vušković (2), Srna, Štimac i Veić, dok su strijelci s druge strane bili Bule, Veraja i Jakirović. U poluvremenu te utakmice prodavali su se Srnini i Jakirovićevi dresovi od čega je prihod išao za pomoć malom Kristijanu Iliću, tjelesnom invalidu iz Vida.

   Seniorsko finale bilo je Opuzensko, a nastupili su "Caffe bar Jerry" i "Auto Šimić-Jadransko". U prilično tvrdoj utakmici bilo je dosta prilika s obje strane, no čini se da je "CB Jerry" bila uigranija ekipa, dok je s druge strane možda bilo nešto više nogometne vještine. Na kraju je "CB Jerry" zasluženo pobijedio rezultatom 2:1 pa je Ronald Sršen (najbolji vratar turnira) primio je iz ruke metkovskog gradonačelnika Stipe Gabrića veliki prijelazni pehar.

Osim Sršena najboljim igračem proglašen je Željko Terkeš iz "AŠ-Jadransko", a najbolji strijelac turnira sa osam golova je Antonio Vučković iz "CB Jerry".
   Svi ističu da je Ustanova športski objekti odlično organizirala turnir i nadaju se da će on, kao nekada, ponovno postati tradicionalan.