vijesti www.metkovic.hr

 Maškare

Herr Mateus und Comrades osvojili prvu nagradu

Metković, 15.2.2015. - Upravo je u dropbox našega inboxa upalo svih osamnaest statusa novinara koje smo večeras akreditirali da prate ovogodišnju Galu u Hotelu Narona. Njihovom pomnom analizom utvrdili smo, a budući da je prošla ponoć i više ne vrijedi predizborna šutnja to možemo objaviti, da je prvu nagradu od 25 tisuća kuna osvojila skupina Alo, alo.
   Herr Mateus und Comrades prilično su uvjerljivo maskom i nastupom nadigrali izvrsne Kominjanke koje su se u hipu (ajde, malo smo čekali, ali recimo da je tako) iz kućanica transformirale u rasne Hefnerove (Playboyeve) zečice. Njima je pripala nagrada od 20 tisuća kuna, a treću od 15 tisuća kuna osvojila je maškarana skupina iz Župe dubrovačke koja je prikazala brodolom. Nama su se osobno svidio nastup curica odjevenih u šezdestosmu, no njima je pripala tek drvena medalja nešto što će ostvariti dogodine, a nije na vrbi svirala.
   Sve što smo ovdje iznijeli istinito je osim arapskih brojeva, a sutra ćemo, akobogda, objaviti opširniju fotoreportažu s Gala-zabave koja je ove godine poprilično podsjećala na nekadašnje.