vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

Zadovoljstvo unatoč porazu

Metković, 1.2.2006. - Prošloga petka je u Gradskoj dvorani čak 400 gledatelja imalo prigodu vidjeti kako mlade Metkovke pružaju dostojan otpor puno starijoj i iskusnijoj ekipi iz Zagreba. Naime, u osmini završnice Rukometnog kupa za žene u Metkoviću su se sastali ŽRK "Metković" i ŽRK "Lokomotiva".
  Iako su domaće djevojke na kraju izgubile rezultatom 22:30 (10:14) zasluženo su nagrađene pljeskom zbog kvalitetne igre koju su pružile u toj utakmici. Trener Metkovića Mato Nikolić rekao je kako je prezadovoljan odnosom svojih igračica prema igri te da je i on sam bio iznenađen tako kvalitetnom igrom. Ističe odličnu suradnju sa ŽRK "Jerkovac" u kojem treniraju mlađi uzrasti, dok starije igračice prelaze u Metković. Riječ starije treba uzeti uvjetno, jer su u ŽRK "Metković" samo tri igračice starije od 16 godina. Ostale su rođene 1990. i kasnije. Klub se ove sezone natječe u Drugoj hrvatskoj ligi – jug u kojoj nakon jesenskog dijela prvenstva sa šest pobjeda i tri poraza zauzima treće mjesto, a za vodećim Trogirom zaostaje samo četiri boda.
  Na gornjoj slici su igračice ŽRK "Metković" koje su igrale utakmicu s Lokomotivim. Stoje: Zdravka Šiljeg, Ivana Pažin, Renata Medak, Martina Nikolić, Manuela Ilić, Maja Mijić, Vedrana Mordžin i Renata Kuran. Čuče: Ana Nikolić, Marina Glavan, Nikolina Grmoja, Ivana Vekić, Vesna Ćuže i Ivana Markota.