vijesti www.metkovic.hr

 Policija

Operativna akcija 'Kukolj'

Metković, 12.3.2015. - Policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad ukupno dvadeset jednom osobom, od koji su njih 19 policijski službenici ove Policijske uprave.
    Kriminalističko istraživanje započelo je u kolovozu 2014. godine temeljem prikupljenih obavijesti Policijske uprave dubrovačko-neretvanske da pojedini policijski službenici na području Metkovića prilikom nadzora prometa zloupotrebljavaju svoj položaj i ovlasti te su zatražene i provedene posebne dokazne radnje kojima su potvrđene osnove sumnje u počinjenje kaznenih djela, nakon čega su osumnjičeni uhićeni, jučer, 11. ožujka, na području Metkovića.
    Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv svih osumnjičenih podnesena je kaznena prijava za ukupno 40 kaznenih djela, od kojih 26 kaznenih djela zlouporabe položaje i ovlasti, 10 kaznenih djela poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, po jedno kazneno djelo za primanje mita i pomaganje u primanju mita te dva kaznena djela davanja mita.
    Osumnjičeni policijski službenici su zbog teže povrede službene dužnosti udaljeni iz službe – stoji u priopćenju PU dibrovačko-neretvanske.