vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Društvo Neretvana i prijatelja Neretve

Metković, 17.2.2006. - Kako smo već javili u Zagrebu je prošli tjedan osnovano Društvo Neretvana i prijatelja Neretve. Cilj Društva je poticanje okupljanja građana Zagreba podrijetlom iz Neretve i onih koji su kao prijatelji vezani za Neretvu, njezine tradicije i njen suvremen život. Iz Zagreba nam se javio Zorislav Kaleb sa više informacije o Društvu.
   Poseban cilj Društva je pružanje svekolike pomoći razvitku i boljitku Neretve i županije, posebno na gospodarsko – socijalnom, kulturnom, umjetničkom, znanstvenom i turističkom planu. U tu svrhu, Društvo će organizirati predavanja, sastanke, stručne rasprave, susrete, kulturne i zabavne priredbe, aukcije, promocije, vodit će brigu o problemima svojih članova, osobito, studenata iz neretvanskoga kraja, radit će na održavanju prijateljskih i radnih veza sa srodnim udrugama u RH i inozemstvu, te će se baviti svim aktivnostima vezanim uz afirmaciju Neretve u hrvatskoj metropoli.

   Na osnivačkoj skupštini, održanoj u kazalištu Komedija, za predsjednika društva izabran je Luka Vlahović, dopredsjednici su Vedran Damić i Vinko Mioč, a u Upravnom odboru su još: Niko Pavlović, Zdravko Kapović, Mile Nikolić, Matija Vujica, Stipe Šešelj, Mladen Bušić, Dragan Jurković, Zvonko Glamuzina, Zdravko Mateljak, Marica Guina, Domagoj Vidović, Ivan Mišetić i Ante Jelavić. Članovi Nadzornog odbora su: Branko Nikolić, Zrinko Markota, Vjeko Martinović, Ivica Nikolac i Jozo Đugum, a Časni sud čine Srećko Ilić, Miljenko Damić i Zorislav Kaleb.