vijesti www.metkovic.hr

 Šport

'Blue-white killersi' pozivaju na druženje i na neretvanski 'El Clásico'

Metković, 28.4.2015. - Metkovska navijačka skupina Blue-white killers sutra slavi svoj 27. rođendan, a kako se sutra igra i kup-utakmica između Neretve i Neretvanca tako BWK poziva na tradicionalno okupljanje koje će biti u 11 sati kraj Lovačke kućice na prijevoju između Predolca i Šibanice. U 16 sati navijači će gradom proći u tzv. karuselu do Igrališta Iza Vage na kojemu će u 17 sati početi još jedan neretvanski El Clásico.
    Navijačka skupina Blue-white killers djeluje od 1988. godine i od tada stalno je aktivna u bodrenju NK Neretva, kako na domaćim tako i na gostujućim utakmicama. Posebno valja istaknuti rivalstvo sa susjednim Neretvancem iz Opuzena.
    Dio članova te navijačke skupine sudjelovao je u Domovinskom ratu kao pripadnici 116. brigade HV-a. Posebno valja istaknuti fanatičnu ljubav prema NK Neretva i neobičan stil navijanja, što skupini daje svojevrsnu originalnost i prepoznatljivost i dalje od neretvanske doline.
    Godine 1994 ., dok je NK Neretva bila u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi, navijačka skupina BWK prema glasovima navijača iz svih dijelova Hrvatske bila je peta u Hrvatskoj po snazi i fanatičnoj ljubavi prema voljenom klubu iz Metkovića. Nakon toga dolazi do smjene generacija i nastupaju najslavniji dani te navijačke skupine. 2001. godine skupina broji najviše članova i sve su utakmice bile praznicima nogometa i navijanja. Za sebe kažu da ih nije slomio ni jedan sistem, ni jedan rat i ni jedan poraz.