vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Može i po bontonu

Metković, 11.6.2015. - Učenici osmoga razreda OŠ don Mihovila Pavlinovića uprizorili su pravila ponašanja zapisana u bontonu, u današnjemu dobu uglavnom iščezla, te navike koje smo kao moderno društvo odsvakuda usvojili.
    Na početku je okupljene roditelje i znatiželjnike pozdravila razrednica Ana Tot, rekavši da su za razliku od prijašnjih godina, kada je s učenicima samostalno radila na raznim priredbama i događajima, ovaj put inicijativu oko izvedbe preuzeli njeni osmaši pa im tako pripadaju sve zasluge za kreativnost i učinak.
    Program je počeo plesom gotovo zaboravljena valcera, potom su se momci djevojkama udvarali kao pravi kavaliri, a kada su prikazali kako je tehnologija utjecala na današnje društvo učionicom se orio smijeh.
    Tako smo od tih tinejdžera doznali da danas ne postoje kavalirska udvaranja djevojkama, nego se sve odvija putem društvenih mreža na kojima se ljepota ocjenjuje lajkovima, a interakcija postiže bez glasa druge osobe. Današnje majke, za razliku od nekadašnjih, ne kuhaju ručak jer imaju puno obveza na Facebooku – poručuje se.
    Kratka izvedba kojoj smo svjedočili pokazala je da bi nam bilo ljepše kada bismo se pridržavali nekih lijepih gesta i pravila ponašanja iz minulih vremena te barem na trenutak prestali u tolikoj mjeri davati na važnosti virtualnome svijetu…
I. Leko