vijesti www.metkovic.hr

 Folklor

Mali folkloraši pokazali što su naučili od prošle jeseni

Metković, 19.6.2015. - Škola folklora KUD-a Metković sinoć je u GKS-u održala svoj Završni koncert na kojemu je pred roditeljima, bakama i djedovima, rođacima i prijateljima nastupilo preko 150 djece.
    Program je započeo Korčulanskim plesovima koje je izvela B sekcija – 7. i 8. razredi. Slijedili su predškolci pa učenici 1. i 2. razreda. Treći i četvrti razredi pitali su „Imate li šta šaldat“, a Neretvansku poskočicu izveli su 5. i 6. razredi.

    Uz plesače nastupio je i Mandolinski orkestar pod vodstvom Tomislava Hercega, a za kraj su B sekcija te 5. i 6. razredi izveli Plesove doline Neretve.
Djecu su pripremili Ana Volarević, Nikolina Vugdelija, Tina Puhalović, Kristina Roglić, Anđelina Jerković, Divna Dragović i Tomislav Herceg, a program su vodile Marta i Rita Gabrić, dostojno zamijenivši svoju majku Romanu.

    – Tijekom cijele godine igramo se, pjevamo, plešemo, prebiremo prstima po žicama mandolina i gitara čuvajući tako naše kulturno blago od zaborava. Nema straha od zaborava naših običaja. Zakoračili smo i mi putem kojim su prošli mnogi naraštaji prije nas predstavljajući naš Neretvanski kraj diljem domovine i svijeta – poručili su iz KUD-a Metković i pozvali sve ljubitelje folklora na Svečani koncert povodom 65. obljetnice folklora u Metkoviću, koji će se održati u GKS-u u subotu, 27. lipnja.
Foto: Z. Mateljak, I. Puljan