vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Županijski skup učitelja prvi put u Metkoviću

Metković, 1.7.2015. - U Gradskom kulturnom središtu upriličen stručni skup učitelja razredne nastave Dubrovačko–neretvanske županije koji se za razliku od dosadašnjih prvi put održao u Metkoviću. Program je bio sačinjen od dvaju predavanja s konkretnim primjerima koji će učiteljima pomoći u rješavanju nedoumica u praksi.
    Prvo je predavanje na temu Nastava likovne umjetnosti u funkciji promicanja kreativnosti učenika održala je dr. sc. Dubravka Kuščević, profesorica na splitskome Filozofskom fakultetu. Kuščević je govorila o važnosti likovne umjetnosti kod djece i izražavanja njihovih misli njome te o kreativnosti kao vrlo važnom čimbeniku u odrastanju. Istaknula je nepravednu zapostavljenost likovne umjetnosti u odnosu na druge predmete u školama.
    U drugome dijelu programa na temu Ostvarivanje kurikularnih ciljeva u glazbenome području: suvremeni glazbeno-pedagoški trendovi govorila je prof. dr. sc. Snježana Dobrota, također s Filozofskoga fakulteta u Splitu. Dobrota je u svojemu predavanju istaknula da glazba djeci pomaže lakše ostvariti svoja mišljenja te da je pogrešno sputavati ih ako ne posjeduju velike glasovne mogućnosti. Da bi se nadišao zamor u glazbenoj kulturi treba neprestano uvoditi inovacije u tome području – naglasila je.
    Za opuštenu atmosferu pobrinule su se učiteljice OŠ Stjepana Radića Sandra Šutalo i Marijana Curić čiji su učenici izveli predstavu Nasljednik i plesnu točku Bile su sestrice tri.