vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Marija i Josipa na dodjeli Oskara znanja

Metković, 3.7.2015. - Dana 30. lipnja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu bilo je vrlo živo i veselo. Kako ne bi bilo kada se na jednome mjestu našlo najbolje što Hrvatska ima u ovome trenutku, oni koji dolaze, oni koji bi jednoga dana ovu zemlju mogli povesti u pravome smjeru.
    Nakon što su Ladarice otpjevale himnu Republike Hrvatske, voditeljica programa dodjele Oskara znanja Danijela Trbović pozdravila je učenike, njihove mentore i roditelje, a zatim su im se redom obratili: ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice gospođa Dunja Seiter-Šverko, zatim ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Zvonko Kusić te ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar, koji je nakon dojmljivih riječi upućenih učenicima i mentorima, podijelio Oskare znanja zajedno s ravnateljicom AZZO-a. Program su oplemenile Ladarice svojim glazbenim programom, što je pridonijelo svečanu ozračju.
    Ponosni smo što su se među nagrađenima čula i imena naših Metkovka Marije Dodig iz Gimnazije Metković i Josipe Bebić iz OŠ don M. Pavlinovića te njihovih mentorica Lidije Puljan i Dubravke Šešelj. Učenicu Mariju Dodig pratila je mlada prof. Ana Vučković, čiji je izlazak po priznanje izazvao ovacije jer se nije znalo, rekla je voditeljica, tko je od njih dviju učenica, a tko profesorica. Možda je i to razlog što su se upravo slike njih dviju našle u svim hrvatskim respektabilnim medijima.
    Metković je još jednom pokazao da u svemu može biti putokaz kakvu Hrvatsku želimo.