vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Sutra na Neretvi veliki veslački događaj

Metković, 3.7.2015. - Sutra će Metković biti središtem hrvatskoga veslanja. Očito je da su u veslačkim savezima Dalmacije i Hrvatske prepoznali rad metkovskih veslačkih zanesenjaka okupljenih oko VK Neretvanski gusar i povjerili im organizaciju velikoga natjecanja koje se u Hrvatskoj održava prvi put. To je Finale hrvatskoga veslačkog kupa koje će sutra na Neretvi okupiti najbolje hrvatske veslače, a posebna poslastica bit će dvoboj dalmatinskoga i kontinentalnoga osmeraca.
    Regatna staza u dužini 1000 m prostire se od starta na kraju Šetališta 116. brigade HV-a do cilja na početku Šetališta. Ceremonija svečanoga otvaranja natjecanja bit će u 12 sati, a prva jer utrka u 13 sati. Domaći veslači nastupaju u trima disciplinama: u 13:28 - 2xSM, u 14:31 - 2XKŽA i u 14:59 - 1XSM.
    U 15:06 započet će najuzbudljivija utrka u kojoj će snage odmjeriti osmerci selekcija Veslačkoga saveza Dalmacije i Veslačkoga saveza Zagreba, koji su uz domaćina i Hrvatski veslački savez suorganizatori natjecanja.
    1. Finale hrvatskoga veslačkog kupa najvažnija regata u povijesti VK Neretvanski gusar i uz prvenstvo Hrvatske drugi je najvažniji događaj u kalendaru Veslačkoga saveza Hrvatske.
    Sve informacije o natjecanju dostupne su na mrežnome mjestu VK Neretvanski gusar, a ovdje pročitajte što o natjecanju pišu Istrani.Stoga, sutra šešire i kape na glavu pa svi uz Neretvu!