vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Neretvanskim gusarima šest medalja na domaćemu „terenu”

Metković, 11.7.2015. - Danas je na XXVII. Neretvanskoj regati, ujedno i mini-kupu Veslačkoga saveza Dalmacije, nastupilo deset dalmatinskih klubova i dva gostujuća s ukupno 165 veslača. Veslalo se 29 utrka u 19 disciplina u kojima su domaći Neretvanski gusari osvojili šest medalja.
   Od dalmatinskih klubova nastupili su VK Ošjak, HVK Gusar, HVK Mornar, VK Biokovo, VK Dupin, VK Krka, VK Neretvanski gusar, VK Jelsa, HVK Marina Kaštela i VK Neptun, a gosti su bili VK Rama iz BiH i VK Bagsared roklub iz Danske.
   Ukupni pobjednik XXVII. Neretvanske regate VK Ošjak pobjednik je i u kategoriji juniori A, dok je pobjednik u kategoriji kadeti HVK Gusar, a u kategoriji juniori B VK Biokovo. Ukupno drugo mjesto osvojio je HVK Gusar, a treće HVK Mornar. Zanimljiv je uspjeh VK Dupin koji je u Metković došao s 11 veslača i svih 11 kući je odnijelo medalje. Naš VK Neretvanski gusar zauzeo je sedmo mjesto.
   Naši gusari osvojili su jedno zlato, dva srebra i tri bronce. Zlatom se okitio Šime Popović u kategoriji skif - kadeti B, a u kategorijama skif - juniori A i juniori B srebra su osvojili Ivan Puljić i Marin Krešić. Brončane medalje ponijela su dva metkovska dvojca na pariće: juniori A Ivan Čelić i Mislav Dragobratović te kadetkinje A Aleksandra Boras i Leonarda Krstičević. Njima su se u bronci pridružili Ante Šiljeg, Matej Kuzman, Ante Bjeliš, Srećko Matičević i kormilar Nikola Mjić, koji su veslali u kategoriji četverac na pariće - GIG - kadeti A.
   Eto, tako je Metković dvije subote zaredom bio veslačkim gradom, a mi najavljujemo 1. Međunarodnu regatu osmeraca Neretva Open koja će se veslati 9. kolovoza.
Foto: Z. Mateljak