vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Mara Knežić predsjednica Vijeća srpske nacionalne manjine

Metković, 14.7.2015. - U Zgradi političkih stranaka održana je Konstituirajuća sjednica Vijeća srpske nacionalne manjine u Gradu Metkoviću na kojoj su birani predsjednik i zamjenik predsjednika.
    Sjednicu je otvorio Mojimir Vladimir pozvavši zamjenika gradonačelnika Nikolu Grmoju da kaže nekoliko riječi. Grmoja je istaknuo kako ne sumnja da će se nastaviti dobra suradnja između zajednice srpskoga naroda u Gradu Metkoviću i gradske uprave. Naglasio je da će se ta dobra suradnja potvrditi i na Svečanoj sjednici Gradskoga vijeća na Dan Grada Metkovića, kada će paroh Boris Čolović dobiti nagradu Grada Metkovića u području kulture.
    Nakon utvrđena kvoruma za predsjednicu Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Metkovića jednoglasno je izabrana Mara Knežić koja se potom obratila okupljenima rekavši da je dirnuta time što predstavlja srpsku nacionalnu manjinu u Gradu Metkoviću.
    – Uistinu volim ovaj grad i mjesto iz kojega potječem. Našoj zajednici, Gradu i dolini želim sve najbolje i zato moramo ustrajati u radu, zajedno živjeti i međusobno se poštivati – poručila je Knežić.
    Za zamjenika predsjednice Vijeća izabran je Mirko Popovac.
I. Leko