vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Vrhunski glazbeni događaj na Verajinu guvnu

Metković, 18.7.2015. - Nakon vrhunskoga muziciranja što ga je Metkovcima prije desetak dana u Gradskome parku pružio Jazz-orkestar HRT-a, u četvrtak je to u dvorištu obitelji Barbir ponovio puhački kvintet Simply brass.
    Goste iz Zagreba predstavio je ravnatelj Ustanove za kulturu i sport Milan Kkapović, a nastupili su u sastavu: Tomica Rukljić – truba, Rudolf Homen – truba, Nikola Zver – rog, Alan Bošnjak – trombon i Joe Kaplowitz – tuba. Posljednjemu je to drugi metkovski nastup u deset dana jer je u Parku bio nastupio kao član HTR-ova orkestra.
    Program je bio podijeljen u više cjelina, a muziciranje je započelo izvođenjem djela kompozitora klasične glazbe poput Clarkea i Mozarta, ali i suvremenih, poput domaćega Dalibora Grubačevića (Dvije rijeke).
    Slijedio je set filmske glazbe koji je počeo poznatom Morriconeovom temom iz Dobar, loš, zao, nastavio se Imperijalnim maršem iz Zvjezdanih ratova i završio temom iz Jamesa Bonda.
    U kompoziciji Blues for brass solist na trombonu je bio duhoviti Alan Bošnjak, u kvintetu zadužen za odnose s publikom. Potom su Metkovci slušali set duhovne glazbe, a za kraj je ostavljena latinoamerička, ciganska i narodna glazba. Počelo je s jednim od najpoznatijih tanga La Cumparsita, a završilo makedonskom narodnom Jovano, Jovanke. Ugodnu večer u sklopu Metkovskoga ljeta Zagrepčani su zaključili nakon što ih je publika pljeskom dvaput vraćala na scenu. Gotovo se moglo pretpostaviti da će za kraj izabrati Mancinijeva Pink pantera.