vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Premijer Milanović i ministar Ostojić posjetili GP Metković – Gabela Polje

Metković, 18.7.2015. - Predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović jučer je bio u Sinju na komemoraciji preminulome gradonačelniku Sinja pa je došao i u Metković kako bi se bolje upoznao s problemima koje lokalno stanovništvo ima zbog graničnoga prijelaza Metković – Gabela Polje.
    Milanović je novinarima rekao da je gradonačelnik Petrov prije dva dana kod njega bio na sastanku zbog nekih drugih pitanja te ga je tom prigodom upozorio i na problem s kojim se Metković i okolica susreću posljednji godina pa se već danas može vidjeti da je on riješen.
    – Ovo nije neka veoma bitna stvar za Hrvatsku, ali vidimo koliko to znači vašemu stanovništvu i zato smo omogućili da ovaj granični prijelaz dobije status međunarodnoga prijelaza – istaknuo je premijer.
    Novinarima je odgovarao na pitanja o proslavi Oluje i nedolasku stranih delegacija, rekavši da ni prijašnjih godina nisu dolazili i da to neće kvariti proslavu našega praznika. Kada je u pitanju izgradnja Pelješkoga mosta, predsjednik Vlade istaknuo je da će ga se graditi bez obzira na zlobne komentare opozicije, rekavši da i dalje stoji iza svojih izjava o izgradnji. Most će se graditi najviše iz europskih sredstava.
    – To je europski most i s Bosnom i Hercegovinom neće biti nikakvih problema po tom pitanju jer Hrvatska gradi na svojemu teritoriju – zaključio je Milanović.
    S premijerom je došao i ministar Ranko Ostojić koji je istaknuo da će se i dalje raditi na rekategorizaciji spomenutoga graničnog prijelaza jer on je sada otvoren kao međunarodni do 1. listopada, a daljnjim radom i suradnjom s Bosnom i Hercegovinom trebao bi ostati otvoren tijelom cijele godine, što priželjkuje lokalno stanovništvo, a sam premijer obećao je takav razvoj situacije.