vijesti www.metkovic.hr

 stanovanje

Predstavljen program poticane stanogradnje

Metković, 18.7.2015. - Jučer je u Galeriji Gradskog kulturnog središta Metković održana prezentacija iz programa POS-a. Nakon uvodnoga obraćanja gradonačelnika Bože Petrova i direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) Slavka Čukelja, okupljenim građanima obratio se Krešimir Žunić, rukovoditelj odsjeka prodaje APN-a.
    Žunić se tijekom predavanja ukratko osvrnuo na program izgradnje višestambenih građevina, uvjete i kriteriji za sudjelovanje u programu. Također je govorio o kreditnim linijama programa te prosječnim prodajnim cijenama stanova, a po završetku prezentacije odgovarao je na pitanja zainteresiranih građana.
    – Ova prezentacija je motivacijska, a održana je kako bi građani mogli prepoznati pravu priliku i javiti se na natječaj koji će raspisati Grad Metković. Nakon što Grad raspiše natječaj, svi zainteresirani građani trebali bi se javiti na listu prioriteta. Koje će kriterije za donošenje konačne liste odabrati Grad nama u APN-u nije važno, bitno je da za sve zainteresirane ti kriteriji budu isti. Kada složimo listu, građani bi trebali pristupiti našoj prezentaciji na kojoj ćemo ponuditi konkretan katalog stanova s konkretnim cijenama. Ovo je prava prilika iz dvaju razloga. Prvi je cijena koja je neprofitabilna, a drugi su kreditni uvjeti koji prema našoj današnjoj kalkulaciji imaju prosječnu kamatu 2,65 posto. Ukratko, ovo nema alternative, a o interesu građana ovisit će eventualna realizacija projekta koji im se u Metkoviću pruža sada i pitanje je kada će ponovo. Hvala Gradu što je prepoznao ideju, a ljudi neka iskoriste priliku – rekao nam je na kraju prezentacije Krešimir Žunić.