vijesti www.metkovic.hr

 Šport

SU Kobiljača i Golmanice pobjednici Malonogometnoga memorijalnog turnira 'Eugen Erjauc'

Metković, 19.7.2015. - Na ŠC Orašina sinoć su odigrane utakmice završnice V. Malonogometnog memorijalnog turnira 'Eugen Erjauc'. U ženskoj konkurenciji slavile su Golmanice koje su 8:1 pobijedile ekipu Gusarica, a u muškoj Turnir je osvojila SU Kobiljača pobijedivši ekipu UL Jerkovac 1:0.
    Prvo se igrala utakmica za treće mjesto među djevojkama u kojoj je ŽMNK Killersi na krilima sjajne Ane Mandić pobijedio ekipu ŽMNK Ljubuški 3:1.
    Potom su na teren izašle muške ekipe Carpe diem i Gradina Galacticosi. Dan, tj. noć bolje su iskoristili igrači Carpe diema koji su rezultatom 7:1 pregazili Galacticose. Predvodio ih je najbolji strijelac Turnira Luka Mijoč.
    U atraktivnome ženskom finalu gledatelji su se nagledali golova. Iskusna ekipa Golmanica visoko je 8:1 deklasirala ekipu Gusarica i zasluženo osvojile trofej Sv. Ilija. Predvodile su ih najbolja igračica Turnira Tea Pijević i najbolja strijelkinja Neretvina Slavonka Ivana Ćubić.
   Premda je muško finale obilovalo majstorskim potezima golova je bilo malo. Tek jedan u mrežu UL Jerkovac, no to je bilo dovoljno da trofej Sv. Ilija ove godine završi u Kobiljači. Jerkovčanima nisu pomogli ni vjerni navijači jer je najbolji igrač turnira Josip Pear pred svojim golom za njih bio nepremostiva prepreka.
   U muškoj konkurenciji Fair play trofej osvojio je Beach bar Uvala Komarna, a u ženskoj ŽMNK Ljubuški. Medalje, pehare i nagrade ekipama i pojedincima podijelili su fra Lukica Vojković, majka i brat pok. Eugena Ruža i Jure Erjauc, gradonačelnik Božo Petrov, Nino Šešelj, Goran Komazin Meka, Andrija Boras, Neven Majić i Ivica Mijoč.
    Prije muškoga finala odigrana je revijalna utakmica između veterana IV. gardijske i prijatelja pok. Erjauca., a u poluvremenu muške finalne utakmice pjevala je mala Ana Medak, pobjednica ovogodišnjega Glasa Neretve.