vijesti www.metkovic.hr

 Kazalište

Matija Prskalo i Zijad Gračić do suza nasmijali Metkovce

Metković, 20.7.2015. - U kazališnoj dvorani Gradskoga kulturnog središta u petak je odigrana predstava Ljubav na prvi pogled velikoga komediografa Fadila Hadžića u kojoj su poznati hrvatski glumci Matija Prskalo i Zijad Gračić u nešto više od sat vremena publiku nasmijavali pričom o usamljenoj gospođi Mariji Trkulji Gazivodi i Kosti Banduli.
    Radnja se odvija u stanu gospođe Marije koja putem oglasa traži nekoga tko će je spasiti od samoće, pružiti joj romantične trenutke, a moguće i s njom uploviti u bračnu luku. Kosta Bandula, trgovac s policijskim dosjeom, šarmantan je i prevrtljiv lik koji se hvali svojim bogatim životnim iskustvom, pri čemu baš uvijek ne izgleda uvjerljivo i pouzdano.
    Bogat kulturni, sportski i glazbeni sadržaj toga dana Metkovskoga ljeta upotpunila je sjajna izvedba glumačkoga dvojca Prskalo – Gračić koje je zadovoljna publika snažnim pljeskom ispratila s dasaka koje život znače.
    Predstavu Ljubav na prvi pogled svome su gradu darovali Matija Vuica i Jurica Popović, ovogodišnji dobitnici Nagrade Grada Metkovića Narona u području kulture. Predstava ja imala i humanitarnu značajku jer će novac od prodanih ulaznica biti uplaćen na račun Gradske humanitarne zaklade Iva Petrušić.