vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Petru Maleti Teniski turnir 'Metković 2015.'

Metković, 22.7.2015. - U organizaciji metkovskih rekreativaca okupljenih pod imenom Hong Kong odigran je završni susret Teniskoga turnira Metković 2015. koji je sudjelovanjem igrača iz Švicarske, Njemačke, Norveške, BiH i Hrvatske imao i međunarodni karakter, a kvalitetom je bio na najvišoj razini u posljednjih dvadesetak godina. U finalu snage su odmjerili prošlogodišnji pobjednik Petar Maleta iz Metkovića i Mario Repar iz Čapljine.
    Da bi se osigurali što bolji uvjeti za igru organizacija je, unatoč skromnim sredstvima, podignuta na najvišu razinu. Regularnost su osiguravali linijski suci, skupljači loptica su obavili svoj dio posla, a posebno iznenađenje igračima i publici bio je krpeni vimbldonski semafor.
    Cijeli prvi set gledatelji su uživali u napetoj borbi za svaki poen. Na kraju je malo spretniji bio Maleta i prvi set dobio 6-4. Drugi set odlično igra Repar pa izvrsnom igrom na mreži brzo odlazi na 5-1, ali Maleta se ne predaje i izjednačenjem na 5-5 set vodi u potpunu neizvjesnost. Ipak se Repar pokazao spretnijim i taj set osvojio 7-6 (5).
   Prijelomni trenutak meča odigrao se u trećemu setu pri rezultatu 2-2 . Nakon višestrukih izmjena u vodstvu i više od 10 minuta dugoga iscrpljujućega petog gema Maleta je poveo 3-2, a uskoro i 5-2. Repar, ipak, uspijeva doći do 5-4, što Maletu prisiljava da izvuče i posljednje atome snage i s nekoliko izvrsnih poena pobjeđuje ukupnim rezultatom 6-4, 6-7, 6-4 i postaje pobjednikom ovogodišnjega turnira.
   Brojni građani koji su došli podržati finaliste bili su pozitivno iznenađeni atmosferom koju su zatekli na Turniru kao i uvjetima u kojima je on odigran. Nakon dugogodišnje devastacije Grad Metković i Ustanova za kulturu i sport mogu se pohvaliti dvama reprezentativnim terenima. Promijenjene su mreže, obojeni stupići, postavljeni podizači, pokrpane sve rupe na ogradi, renovirana vrata, postavljeni koševi za otpad, što uz prošlogodišnje investicije u rasvjetu i ugrađene klupe metkovske terene svrstava među najbolje u široj okolici.
   Sada, kada imamo primjereno uređene i održavane terene trebalo bi razmisliti kako koliko-toliko urediti i čistim držati njihov okoliš.
Izvor: www.facebook.com/mtk.tenis