vijesti www.metkovic.hr

 Izbori

Most nezavisnih lista predstavio kandidate i nositelje lista za vijeća mjesnih odbora

Metković, 22.7.2015. - Jutros je u Zgradi političkih stranaka održana konferencija za medije na kojoj je najavljen izlazak Mosta nezavisnih lista na izbore za vijeća mjesnih odbora koji se održavaju u nedjelju, 26. srpnja pa su tom prigodom javnosti predstavljeni njihovi kandidati i nositelji lista.
   Konferenciju je otvorio Nikola Grmoja, Mostov koordinator za medije, najavivši samostalan izlazak stranke na izbore u pet mjesnih odbora – jedine stranke koja na zbore izlazi bez koalicijskih partnera – rekao je i nastavio – Naš je cilj vratiti važnost mjesnim odborima da bi građani tim putem mogli upozoravati Gradsku upravu na probleme s kojima se susreću u svojemu kvartu i dijelu Grada u kojemu žive. Do sada mjesni odbori nisu funkcionirali i mi tu praksu želimo mijenjati – rekao je Grmoja koji se potom obrušio na koaliciju HDZ-a i HSS-a kazavši da je sramotno što sada zajedno izlaze na izbore, usprkos njihovim brojim prijašnjim tvrdnjama da to nikada neće učiniti.
   Javnosti su predstavljeni Josip Šiljeg, nositelj liste u Mjesnome odboru Sv. Nikola i Ivana Leko, nositeljica liste u Mjesnome odboru Centar. Oni su pozvali svoje sugrađane da izbore za mjesne odbore učine važnima jer je to najbolji način da se građani povežu s Gradskom upravom i da nadležne upozoravaju na probleme s kojima se susreću, što nažalost prijašnjih godina nije bio slučaj. Građani MO Sv. Nikola mogu glasovati u OŠ don Mihovila Pavlinovića, a oni iz MO Centar u Zgradi političkih stranaka. Konferenciji je nazočila i prof. Ljiljana Jeličić, kandidatkinja na listi u MO Sv. Nikola, koja je ukazala na važnost aktivizma u mjesnim odborima.
   Mjesni odbor je tijelo putem kojega građani neposredno sudjeluju u odlučivanju o lokalnim problemima s kojima se često susreću. Tako mjesni odbor može sudjelovati i odlučivati o uređenju područja u kojemu građani žive, raditi na poboljšanju kakvoće stanovanja, ukazivati na komunalne i infrastrukturne probleme i pokušavati ih pravovremeno riješiti u suradnji s nadležnim tijelima. Osim toga, MO može sazivati sastanke građana, tražiti njihova mišljenja, donositi plan akcija i utvrditi im prioritete, surađivati s udrugama u svome području, davati prijedloge Gradskome vijeću o pitanjima vezanima za svoje područje odbora i sl.
   Što su danas na konferenciji Mosta nezavisnih lista rekli o samim izborima, tko su njihovi kandidati i nositelji lista u svim mjesnim odborima i što misle o koaliciji HDZ-a i HSS-a možete pogledati na njihovu YouTube kanalu.