vijesti www.metkovic.hr

 Požar

Policija privela 24-godišnjakinju osumnjičenu za podmetanje više požara

Metković, 24.7.2015. - Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Korčula, 24-godišnjakinja se sumnjiči da je od 21.do 23.srpnja u mjestu Kneže, grad Korčula, izazvala više požara.
    Naime, nju se sumnjiči da je 21. srpnja oko 9.20 u blizini jednog ugostiteljskog objekta na dva mjesta uz rub ceste zapalila nisko raslinje i suhu travu, nakon čega je i u skladištu ugostiteljskog objekta izazvala požar. Sva tri požara su intervencijom mještana i osoblja ugostiteljskog objekta ugašena.
    Potom je dana 22. srpnja oko 11 sati na dijelu neobrađenog zemljišta upaljačem zapalila suhu travu i nisko raslinje. Opožarena je površina od oko 400 m², a intervencijom DVD Korčula i mještana taj je požar ugašen u 12.35 sati. Također se sumnjiči da je istog dana oko 23 sata pokraj dvorišta obiteljske kuće zapalila suhu travu, nakon čega je 24. srpnja oko 2.40 sati na katu kuće u kojoj boravi izazvala požar koji je zahvatio zavjesu, vrata, klima uređaj i dio kreveta. U oba slučaja vlasnik kuće je vrlo brzo ugasio požare.
    Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, osumnjičena je noćas, 24. srpnja, uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.