vijesti www.metkovic.hr

 Politika

Izvještajna skupština GO HSU-a Metković

Metković, 24.7.2015. - Gradska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika Metković jučer je u Zgradi političkih stranaka održala Izvještajnu skupštinu na kojoj su uz brojne delegate nazočio predsjednik Županijskog odbora HSU-a DNŽ Ivan Margaretić.
    Uz njega Skupštini su nazočili potpredsjednica ŽO HSU-a DNŽ i predsjednica Matice umirovljenika DNŽ Luce Gvozden, potpredsjednica ŽO HSU-a DNŽ Mila Stančić, predsjednik Udruge umirovljenika Zvonko Jerković i predsjednik GO SDP-a Metković Krešimir Kuran.
    Okupljene je pozdravila predsjednica GO HSU-a Metković Ubavka Mostahinić, nakon čega su se gosti obratili skupu. Predsjednik Margaretić je objasnio zašto je moguće na različitim razinama koalirati s različitim političkim opcijama. Prema njegovu mišljenju to je samo zato da se umirovljenicima osiguraju mirovine i pristojan život.
    Nakon izbora radnih tijela Skupštine predloženi su na usvajanje Poslovnik o radu i izvještavanju Skupštine, Pravila o ustrojstvu i djelovanju GO, Izvješće o radu GO za naredno razdoblje, Financijsko izvješće, Izvješće Nadzornoga odbora te Izvješće o članstvu i članarinama. Sva su izvješća usvojena jednoglasno.
    Bilo je riječi i o predstojećim izborima za vijeća mjesnih odbora pa je članstvo pozvano da se ne priključuje drugim političkim opcijama. Predsjednik GO SDP-a Metković Krešimir Kuran istaknuo je uspješnu koalicijsku suradnju metkovskih SDP-a i HSU-a te je okupljenima prikazao PP prezentaciju kojom su predstavljeni zajednički kandidati za članove vijeća MO. Kuran je predstavio i politički program sastavljen od 16 točaka, od čega se njih pet odnosi na MO Centar, a 11 na MO Sveti Nikola.