vijesti www.metkovic.hr

 Kazalište

Ne plaćamo, ne plaćamo!

Metković, 28.7.2015. - Na Ljetnoj pozornici Gradskoga kulturnog središta Metković u nedjelju je Glumačka družina Histrion u režiji Ivice Kunčevića izvela predstavu Ne plaćamo, ne plaćamo!. Riječ je o socijalnoj tragikomediji zabune koja je nastala prema tekstu talijanskog nobelovca Darija Foa.
    Premda je tekst pisan prije četrdesetak godina protagonisti koji se u predstavi pojavljuju i situacija u kojoj se nalaze gotovo su preslika situacije u kojoj se danas nalazi većina hrvatskih građana. Predstava govori o dvjema radničkim obiteljima, odnosno o dva bračna para čiji muški dio radi u škveru, a njihove žene kod kuće jedva spajaju kraj s krajem. Zaplet nastaje kada se jedna od supruga vrati iz dućana u kojemu je zbog lažno oglašene rasprodaje došlo do pobune pa je u nastaloj gužvi i ona podlegla iskušenju te se kući vratila s povoljno nabavljenom robom.
    U glavnim ulogama nastupili su Biserka Ipša, Pero Juričić, Tara Rosandić, Ivica Pucar te doajen hrvatskoga glumišta i zaštitni znak Histriona Žarko Potočnjak, koji u predstavi tumači nekoliko likova. Odličnim izvedbama glumci su nasmijali metkovsku publiku, koja ih je kraju nagradila dugim pljeskom.